Dobry Dietetyk Rzeszow

mgr inż. Paulina Jałocha-Zasadny

Dietetyczka Rzeszow

mgr Natalia Solecka

Dietetyk Rzeszow

mgr Agata Wąsacz

mgr inż. Paulina Jałocha-Zasadny

Absolwentka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienie Człowieka ze specjalnością dietetyka, oraz psychodietetyki na Wyższej Szkole Nauk Społecznych w Lublinie.


Od zawsze interesowałam się zdrowym odżywianiem i uwielbiałam pracować z ludźmi, dlatego praca dietetyka stała się moją prawdziwą pasją.

Opracowuję indywidualne programy żywieniowe zarówno dla pacjentów z nadwagą i otyłością jak i różnymi schorzeniami dietozależnymi, jednak przede wszystkim pomagam swoim pacjentom zmienić nawyki żywieniowe i wspieram ich w dążeniu do celu. Do każdego pacjenta podchodzę indywidualnie, uwzględniając zarówno stan zdrowia jak i preferencje smakowe i styl życia. Regularnie poszerzam swoją wiedzę z zakresu dietetyki poprzez uczestnictwo w licznych kursach, szkoleniach i konferencjach naukowych z zakresu otyłości i problemów żywieniowych. Prowadzę także warsztaty edukacyjne z zakresu zdrowego żywienia dla rożnych grup wiekowych.

Zdobyta wiedza i duże zainteresowanie zawodem pozwala mi łączyć profesjonalizm z osobistym zaangażowaniem, a indywidualne podejście w pracy z pacjentem gwarantuje skuteczność terapii.

Prywatnie lubię aktywne spędzanie czasu, dobrą książkę i smaczną kuchnię.


Dietetyk Rzeszow
opinie-2opinie-2
Dobry Dietetyk Rzeszow

mgr Natalia Solecka

Absolwentka Uniwersytetu Rzeszowskiego Wydziału Medycznego na kierunku Dietetyka (studia I stopnia) oraz Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii na kierunku Żywienie Człowieka i Dietetyka (studia II stopnia).




Od zawsze interesowałam się zdrowym odżywianiem i uwielbiałam pracować z ludźmi, dlatego praca dietetyka stała się moją prawdziwą pasją.

Sposób żywienia powinien być łatwy w przygotowaniu, smaczny i przede wszystkim zdrowy, dlatego opracowując indywidualne jadłospisy dla pacjentów, uwzględniam ich preferencje smakowe, potrzeby oraz stan zdrowia. Przygotowuję spersonalizowane plany żywieniowe dla osób w różnych stanach fizjologicznych i jednostkach chorobowych. Podczas pracy z moimi pacjentami pomagam im wypracowywać prawidłowe nawyki żywieniowe i wprowadzać zmiany w stylu życia.
Radość i zadowolenie osób, z którymi współpracuje, daje mi ogromną satysfakcję i zwiększa motywację do dalszych działań.

Wiedzę na temat zdrowego odżywiania pogłębiam biorąc udział w konferencjach, kursach i szkoleniach oraz śledząc najnowsze doniesienia ze świata dietetyki.

Dietetyka to dla mnie nie tylko zawód, ale przede wszystkim pasja i zainteresowanie. W wolnych chwilach eksperymentuję w kuchni, szukając nowych połączeń smaków, zapachów oraz przygotowując niskokaloryczne wersje tradycyjnych dań.


Dietetyk Rzeszow

mgr Agata Wąsacz

Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku Dietetyka (studia I stopnia) oraz Wydziału Medycznego Uniwersytetu Rzeszowskiego (studia II stopnia).




Praca dietetyka sprawia mi ogromną przyjemność, ponieważ mogę realnie wpływać na poprawę zdrowia i samopoczucia moich pacjentów, a w przypadku kiedy terapia kończy się powodzeniem, cieszyć się z sukcesu razem z nimi.

Specjalizuję się w planowaniu, opracowywaniu oraz wdrażaniu indywidualnych planów żywieniowych dla pacjentów borykających się z nadmiernymi kilogramami, oraz osób cierpiących na różnorodne problemy zdrowotne w oparciu o podstawy naukowe. W kręgu moich zainteresowań zawodowych jest również tematyka dietetyki sportowej, dlatego sporą cześć czasu poświęcam na pracę ze sportowcami i osobami aktywnymi fizycznie, tworząc dla nich specjalistyczne programy żywieniowe. Jeżeli jesteś pasjonatem sportu, lubisz aktywność fizyczną, zajmujesz się sportem amatorsko, jesteś zaawansowany dietetyk sportowy pomoże Ci z całą pewnością poprawić efekty i wyniki w sporcie. Dietetyk sportowy znajdzie swoje miejsce w każdej dyscyplinie sportowej: lekkiej atletyki, pływania, jazdy na rowerze, biegania, sportów zimowych.

Rozpoczynając pracę z pacjentem szczególny nacisk kładę na właściwy wywiad żywieniowy, dzięki czemu mogę skutecznie ocenić sposób odżywiania osoby badanej, oraz nawyki i preferencje smakowe.

Na bieżąco śledzę najnowsze wyniki badań naukowych oraz uczestniczę w szkoleniach
i konferencjach poświęconych tematyce żywienia w sporcie, żywienia dzieci oraz problematyce związanej z konkretnymi zaburzeniami zdrowotnymi, wywołanymi nieprawidłowym odżywianiem. Zdobytą wiedzę wykorzystuję w codziennej pracy, aby moi pacjenci mieli gwarancję usług na najwyższym poziomie.

Poza obowiązkami zawodowymi aktywnie uprawiam sport oraz wykorzystuję swoje umiejętności kulinarne w kuchni, tworząc coraz to nowe zestawienia smakowe, które później mogę zaproponować swoim pacjentom.


Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij