Porady dietetyczne na Blogu

18 czerwca 2018

Pod lupą: dania instant – owsianki

Szybkie Owsianki Należysz do osób, którym ciągle brakuje czasu na gotowanie? Chętnie korzystasz z dań instant, które są szybkie w przygotowaniu? Dania instant stają się coraz […]
12 czerwca 2018

Jak trzymać formę na wakacjach?

Dieta na wakacjach Trzymanie odpowiedniej formy i masy ciała podczas urlopów i wakacji jest nie lada wyzwaniem. Zwłaszcza, że podczas wyjazdów częściej pozwalamy sobie na odstępstwa […]
10 czerwca 2018

Witamina D

Właściwości Witaminy D Witamina D stała się w ostatnim czasie bardzo popularna. Pełno jej w reklamach telewizyjnych, ulotkach, słyszymy o niej od specjalistów, jesteśmy zachęcani do […]
8 czerwca 2018

POD LUPĄ – HUMMUS SMAKOWY

Czy hummus jest zdrowy W poprzednim artykule w serii „pod lupą” sprawdziliśmy skład hummusu naturalnego, a dzisiaj kolejne urozmaicenie dodatków do kanapek – hummus w wariantach […]
7 czerwca 2018

POD LUPĄ- HUMMUS

Czy warto jeść hummus W dzisiejszym poście przygotowaliśmy dla Was przegląd produktów, które z pewnością mogą urozmaicić posiłki z dodatkiem pieczywa – pasty warzywne. Pasty warzywne […]
17 maja 2018

Posiłki przed i po treningu

Jesteś osobą aktywną fizycznie lub zawodowym sportowcem? Nie wiesz co zjeść przed wyczerpującym treningiem? Zastanawiasz się czy w trakcie wysiłku powinieneś jeść przekąskę? Nie wiesz jak […]
10 marca 2018

Właściwości herbaty

Właściwości herbaty To jeden z najpopularniejszych napojów na świecie, zwłaszcza zimą. Statystyczny Polak spożywa 2-3 filiżanki herbaty dziennie, natomiast około 20% populacji spożywa 4-5 filiżanek. Na […]
8 marca 2018

POD LUPĄ – SERKI KANAPKOWE

Serki na kanapki Poprzez cykl artykułów „Pod lupą”, które regularnie pojawiają się na naszym blogu, chcielibyśmy wam pokazać jak ważne jest czytanie etykiet i świadomy wybór […]
28 lutego 2018

Zdrowe alternatywy słodkich wypieków

Słodkie Wypieki Różnego rodzaju wypieki są stałym składnikiem diety większości z nas. Czy to kupowane czy domowe, pojawiają się do „niedzielnej kawki” a czasami nawet i […]
15 lutego 2018

Pestki i nasiona

Zdrowe Dodatki Pestki i Nasiona Nasiona i pestki są idealnym składnikiem wielu potraw. Często wykorzystujemy je jako dodatek do musli, jogurtów, sałatek, pieczywa, a także dań […]
8 lutego 2018

ORZECHY – źródło dobrych tłuszczy

Właściwości odżywcze orzechów Orzechy są najbardziej skoncentrowanym źródłem składników odżywczych ze wszystkich bakalii. Liczne doniesienia naukowe wskazują na ich korzystny wpływ na obniżanie ryzyka wystąpienia chorób […]
31 stycznia 2018

POD LUPĄ – owoce suszone

Suszone owoce Owoce suszone powszechnie uznawane są za produkt prozdrowotny, idealny na przekąskę, czy dodatek do jogurtu, batoników, sałatek. W dzisiejszym artykule przyjrzymy się bliżej etykietom […]

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij