30 listopada 2017

RYBY jako zdrowe urozmaicenie diety?

                    Jednym z rodzajów żywności, wokół której toczy się wiele kontrowersji są ryby. Z jednej strony to […]
25 listopada 2017

NAWADNIANIE W TRAKCIE WYSIŁKU- 5 najważniejszych zasad

Jesteś zawodowym sportowcem? Sportowcem amatorem? Pasjonatem sportu? A może po prostu lubisz być aktywny i wysiłek fizyczny jest nieodłącznym elementem Twojego życia? Jeżeli odpowiedź na któreś […]
22 listopada 2017

POD LUPĄ – kontrowersyjne parówki

W dzisiejszym artykule weźmiemy „pod lupę” produkt, którego spożycie i skład budzi wiele kontrowersji, czyli PARÓWKI. Są one bardzo popularne zarówno wśród dzieci jak i dorosłych. […]
20 listopada 2017

Pod lupą – parówki „dla dzieci”

W dzisiejszym artykule weźmiemy „pod lupę” produkt, który większość dzieci uwielbia i chętnie po niego sięga, czyli PARÓWKI. Przy wyborze produktu dla naszej pociechy warto wybierać […]
26 października 2017

Okrągła, owalna lub podłużna, czyli…DYNIA

Okrągła, owalna lub podłużna, lekko żółta lub intensywnie pomarańczowa, niewielka lub sięgająca olbrzymich rozmiarów. Kojarzy się z jesienią, jest też symbolem Halloween. Mowa o dyni, na […]
25 października 2017

PRZYPRAWY WZMACNIAJĄCE ODPORNOŚĆ JESIENIĄ

Czosnek, imbir i kardamon to przyprawy, które znajdują szerokie zastosowanie w kuchni, a dodatkowo są idealne jako dodatek do potraw w chłodne jesienne wieczory. Dlaczego? W […]
24 października 2017

POD LUPĄ – Płatki śniadaniowe cz. II

W poprzednim artykule z cyklu „pod lupą” analizowaliśmy skład płatków kukurydzianych i fitness, a dzisiaj przyjrzyjmy się płatkom śniadaniowym, które chętnie wybierają na śniadanie dzieci. Są […]
15 października 2017

POD LUPĄ – Płatki śniadaniowe

Kolejnym produktem spożywczym któremu przyjrzeliśmy się „POD LUPĄ” są płatki śniadaniowe. Można je przygotować w szybki i prosty sposób, dlatego dla wielu osób są nieodłącznym elementem […]
11 października 2017

Zbuduj odporność dietą- 6 elementów, które pomogą uniknąć infekcji jesienią.

Jesień zbliża się wielkimi krokami, a razem z nią zwiększa się ryzyko wystąpienia infekcji spowodowanej obniżeniem odporności. Występuje wiele czynników, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie układu […]
27 lipca 2017

„Pod lupą” – jogurt truskawkowy

  Dobry jogurt to taki, który ma krótką listę składników użytych do jego produkcji. Jogurt naturalny może zawierać tylko mleko i żywe kultury bakterii jogurtowych. Aby […]
13 lipca 2017

Sezon na…fasolkę szparagową

Lato to czas, w którym uzupełniamy nasz jadłospis o sezonowe owoce i warzywa. Jednym z warzyw, które koniecznie powinno znaleźć się na naszych talerzach jest fasolka […]
2 kwietnia 2017

Co z tym jajem ?

Małymi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne, a ich nieodłącznym elementem są jajka. Dziś to właśnie o nich napiszemy kilka słów. Zastanowimy się dlaczego jajka są symbolem […]

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij