analiza składu ciała w Przemyślu
Darmowa analiza składu ciała w Przemyślu
26 września 2016
Co z tą kaszą ?
15 listopada 2016
Pokaż wszystkie

Leczo z kabanosem

Zdrowe leczo

Dzisiaj kolejny przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe:) Tym razem danie jednogarnkowe – leczo. Jeżeli nasi domownicy nie przepadają za kaszą czy ryżem na sucho, to właśnie w takich daniach warto te dodatki „przemycać”.

 

Co potrzebujemy na 2 porcje?

4 kabanosy drobiowe ok. 100g,

2 ząbki czosnku,

mała cebula,

2 duże pomidory,

1 1/2  czerwonej papryki,

1/2 strąka żółtej papryki,

cukinia,

przyprawy: tymianek, majeranek, szczypta ostrej papryki.

leczo z kabanosem

Jak przygotować zdrowe leczo?

Kabanosa pokroić w dużą kostkę i podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Dodać odrobinę oleju rzepakowego, czosnek pokrojony w cienkie plasterki lub przeciśnięty przez praskę i cebulę pokrojoną w piórka. Chwilę podsmażyć, a następnie dusić z małym dodatkiem wody. Dodać cukinię, paprykę i pomidory pokrojone w kostkę, przyprawić. Dusić ok. 15 minut ( można dodać kilka łyżek wody). Doprawić do smaku 🙂

Jako danie obiadowe można podać z ryżem brązowym lub basamati.

DSC_1572

SMACZNEGO!

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij