Impreza tuż tuż, może czas pomyśleć nad smacznym menu na tą okazję? Na pewno sprawdzą się tutaj szybkie w przygotowaniu przegryzki, warzywa pokrojone w słupki z domowym sosem czosnkowym [PRZEPIS], sałatki oraz słodkie alternatywy dla tradycyjnych ciast. Mamy dla Was kilka propozycji:
Składniki:
Cukinię pokroić na grube plastry. Można upiec w piekarniku lub na patelni grillowej. Paprykę pokroić w słupki. Serek kanapkowy przełożyć do miseczki, dodać przyprawy i wymieszać całość. Na przygotowaną cukinię nakładać plaster łososia, następnie łyżeczkę serka i paprykę.
Składniki:
Ser twarogowy zmiksować blenderem z dodatkiem soku z cytryny. Dodać koperek, doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Na plastry łososia nałożyć ser, ogórka pokrojonego w słupki i zawinąć w roladkę. Wierzch posypać kiełkami rzodkiewki.
Składniki:
Warzywa pokroić w kostkę, dodać kiełki, Ser feta pokroić w kostkę dodać do warzyw. Oliwę wymieszać z musztardą, solą, pieprzem, ziołami. Przygotowanym dressingiem polać sałatkę.
Składniki:
Ser i pomidora pokroić w plastry, ułożyć w półmisku na przemian. Posypać ziołami, solą, pieprzem i polać oliwą z oliwek.
Składniki:
Ugotowaną i odsączoną ciecierzycę przełożyć na papier do pieczenia. Oprószyć papryką w proszku, ziołami, solą, skropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego na 200oC, zapiekać przez około 15 minut.
Składniki:
Masło roztopić w rondelku, po ostudzeniu utrzeć je z jajkiem i cukrem na puszystą pianę.
W osobnej misce połączyć mąkę z płatkami owsianymi, kakao, migdałami, solą i startą dynią. Połączyć ze sobą składniki suche i mokre. Foremki na ciasteczka wyłożyć papierem do pieczenia i wypełnić ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180oC i piec przez 15 minut.
Składniki:
Wszystkie składniki ciasta oprócz oleju wymieszać w misce i odstawić na co najmniej 30 minut. Następnie dodać olej i zagnieść ciasto. Przełożyć na naoliwioną foremkę i rozłożyć na grubość około 1 cm, nie ugniatać. Na wierzch nałożyć starte jabłka, wymieszane z cynamonem i skórką z cytryny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175oC i piec ok.
1 godzinę.
UDANEJ ZABAWY! 🙂
Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji
Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.