12 lipca 2016

Sezon na bób :)

Bób należy do jednych z najstarszych roślin uprawnych. Był znany już w starożytności! Nasiona bobu, podobnie jak większość roślin strączkowych, charakteryzują się wysoką wartością odżywczą. Być […]
23 czerwca 2016
poradnia dietetyczna rzeszów

Szkolenie dla pracowników firmy ŻYWIEC

W ostatnich dniach miałam przyjemność prowadzić wykład na temat: „Jak zamiast jeść, zacząć się odżywiać”. Dziękuję wszystkim uczestnikom za aktywny udział! 🙂 Dobry Dietetyk Rzeszów – […]
22 czerwca 2016

Czas na zdrowe grillowanie :)

Grillowanie to nie tylko sposób obróbki termicznej, który urozmaica codzienną dietę, to również możliwość spędzenia wolnego czasu wśród rodziny, znajomych oraz konsumpcja pokarmów na świeżym powietrzu. […]
21 czerwca 2016

Zielony sok :)

Często dostaję pytania od pacjentów jakie warzywa dodać do soku, żeby był bardziej pożywny ale wciąż dobrze smakował. Jeden przykład możecie podejrzeć tutaj: https://dietetyk-vital.pl/co-z-tym-burakiem/, a dzisiaj […]
21 czerwca 2016
poradnia dietetyczna rzeszów

Wyróżnienie od portalu ZnanyLekarz !

Poradnia Dietetyczna Vital dzięki Wam uzyskała CERTYFIKAT JAKOŚCI od portalu ZnanyLekarz.pl Dziękujemy za zaufanie oraz wszystkie dotychczasowe opinie, a tym którzy chcą podzielić się swoją opinią […]
20 czerwca 2016

TRUSKAWKI

Smak i zapach truskawek niewątpliwie przypomina nam o zbliżającym się lecie, dlatego niecierpliwie czekamy na pojawienie się jej pierwszych owoców. Owoc idealny – tak mogą nazywać […]
19 czerwca 2016
poradnia dietetyczna rzeszów

Europejski Dzień Walki z Otyłością

22.05.2016 jest Europejski Dzień Walki z Otyłością. Z tej okazji przedstawiamy 5 faktów na temat otyłości: 1. Otyłość i nadwaga to nie to samo! Bardzo często […]
19 czerwca 2016

SZPARAGI

Uwaga! Sezon na szparagi nadchodzi 😉 a trzeba się śpieszyć bo jest krótki! Świeże szparagi można kupić od połowy kwietnia/maja do lipca i właśnie wtedy zdecydowanie […]
19 czerwca 2016

OWSIANKA Z MUSEM JABŁKOWYM I NASIONAMI SŁONECZNIKA

Ostatnio owsianka była w lekko egzotycznym wydaniu: https://dietetyk-vital.pl/wybuchowe-ciekawostki/ Dlatego dzisiaj zapraszam na bardziej nasze klimaty: 4 łyżki płatków owsianych górskich 1 szklanka mleka jabłko 1 łyżka […]
3 marca 2016

POD LUPĄ – PIECZYWO

Kolejny artykuł z cyklu „POD LUPĄ”. Tym razem zajęliśmy się produktem, który większość z nas spożywa codziennie. Stał się on dla nas tak powszechny, że sięgamy […]
25 lutego 2016

TUŃCZYK – jego zalety, wady i oczywiście przepis!

1. Mięso tuńczyka jest bardzo dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 konkretnie kwasu DHA i EPA. Ich wpływ na zdrowie jest powszechnie znany. Chronią przed miażdżycą, tworzeniem […]
25 lutego 2016

SZARŁAT (AMARANTUS)

Jest zbożem charakteryzującym się wysokimi wartościami odżywczymi i zdrowotnymi. Wyróżnia się spośród innych zbóż wysoką zawartością białka, zawierającego wszystkie aminokwasy egzogenne – czyli w pełni przyswajalnego, […]

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij