19 czerwca 2016

OWSIANKA Z MUSEM JABŁKOWYM I NASIONAMI SŁONECZNIKA

Ostatnio owsianka była w lekko egzotycznym wydaniu: http://dietetyk-vital.pl/wybuchowe-ciekawostki/ Dlatego dzisiaj zapraszam na bardziej nasze klimaty: 4 łyżki płatków owsianych górskich 1 szklanka mleka jabłko 1 łyżka […]
3 marca 2016

POD LUPĄ – PIECZYWO

Kolejny artykuł z cyklu „POD LUPĄ”. Tym razem zajęliśmy się produktem, który większość z nas spożywa codziennie. Stał się on dla nas tak powszechny, że sięgamy […]
25 lutego 2016

TUŃCZYK – jego zalety, wady i oczywiście przepis!

1. Mięso tuńczyka jest bardzo dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 konkretnie kwasu DHA i EPA. Ich wpływ na zdrowie jest powszechnie znany. Chronią przed miażdżycą, tworzeniem […]
25 lutego 2016

SZARŁAT (AMARANTUS)

Jest zbożem charakteryzującym się wysokimi wartościami odżywczymi i zdrowotnymi. Wyróżnia się spośród innych zbóż wysoką zawartością białka, zawierającego wszystkie aminokwasy egzogenne – czyli w pełni przyswajalnego, […]
27 listopada 2015

POD LUPĄ – JOGURT NATURALNY

Dzisiejszym wpisem rozpoczynamy nowy cykl wpisów. Będziemy brać „pod lupę” skład znanych i lubianych produktów i poddawać go dokładnej ocenie. Dzisiaj zajmiemy się produktem który powinien […]
19 listopada 2015

CO Z TYM BURAKIEM?

  W sezonie jesienno-zimowym mamy dostęp do coraz mniejszej ilości świeżych warzyw i owoców, ale to nie znaczy, że jesteśmy całkowicie skazani na mrożonki i kiszonki. […]
13 listopada 2015

WYBUCHOWE CIEKAWOSTKI

Badania wykazały, że OWOC GRANATU zawiera ponad 100 zbawiennych substancji dla naszego organizmu. Bardzo ciekawymi substancjami są elagotaniny i antocyjany których granat jest doskonałym źródłem. Mają […]

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij