Porady dietetyczne na Blogu

26 czerwca 2018

WIŚNIE

Miesiące wakacyjne to czas, kiedy pojawiają się pierwsze zbiory wiśni. Owoce te  charakteryzują się wysoką zawartością antyoksydantów – przeciwutleniaczy. Związki te chronią przed rozwojem chorób nowotworowych, […]
18 czerwca 2018

Pod lupą: dania instant – owsianki

Należysz do osób, którym ciągle brakuje czasu na gotowanie? Chętnie korzystasz z dań instant, które są szybkie w przygotowaniu? Dania instant stają się coraz bardziej popularne, […]
12 czerwca 2018

Jak trzymać formę na wakacjach?

                          Trzymanie odpowiedniej formy i masy ciała podczas urlopów i wakacji jest nie lada […]
10 czerwca 2018

Witamina D

            Witamina D stała się w ostatnim czasie bardzo popularna. Pełno jej w reklamach telewizyjnych, ulotkach, słyszymy o niej od specjalistów, jesteśmy zachęcani do suplementacji. Skąd […]
8 czerwca 2018

„POD LUPĄ” – HUMMUS SMAKOWY

W poprzednim artykule w serii „pod lupą” sprawdziliśmy skład hummusu naturalnego, a dzisiaj kolejne urozmaicenie dodatków do kanapek – hummus w wariantach smakowych. , Poza hummusem […]
7 czerwca 2018

„POD LUPĄ” – HUMMUS

  W dzisiejszym poście przygotowaliśmy dla Was przegląd produktów, które z pewnością mogą urozmaicić posiłki z dodatkiem pieczywa – pasty warzywne. Pasty warzywne są bardzo dobrą […]
17 maja 2018

Posiłki przed i po treningu

Jesteś osobą aktywną fizycznie lub zawodowym sportowcem? Nie wiesz co zjeść przed wyczerpującym treningiem? Zastanawiasz się czy w trakcie wysiłku powinieneś jeść przekąskę? Nie wiesz jak […]
10 marca 2018

Właściwości herbaty

Kolejny mroźny zimowy wieczór? Kto ma ochotę na herbatę? Każdy 🙂 To jeden z najpopularniejszych napojów na świecie, zwłaszcza zimą. Statystyczny Polak spożywa 2-3 filiżanki herbaty […]
8 marca 2018

„POD LUPĄ” – SERKI KANAPKOWE

Poprzez cykl artykułów „Pod lupą”, które regularnie pojawiają się na naszym blogu, chcielibyśmy wam pokazać jak ważne jest czytanie etykiet i świadomy wybór produktów spożywczych. Nie […]
28 lutego 2018

Zdrowe alternatywy słodkich wypieków

Różnego rodzaju wypieki są stałym składnikiem diety większości z nas. Czy to kupowane czy domowe, pojawiają się do „niedzielnej kawki” a czasami nawet i częściej. Ciężko […]
15 lutego 2018

Pestki i nasiona – uniwersalny dodatek do wielu dań

                      Nasiona i pestki są idealnym składnikiem wielu potraw. Często wykorzystujemy je jako dodatek do musli, jogurtów, sałatek, pieczywa, a także dań obiadowych. Mogą być […]
8 lutego 2018

ORZECHY – źródło „dobrych” tłuszczy

Orzechy są najbardziej skoncentrowanym źródłem składników odżywczych ze wszystkich bakalii. Liczne doniesienia naukowe wskazują na ich korzystny wpływ na obniżanie ryzyka wystąpienia chorób cywilizacyjnych. W 2016 […]

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij